Lectura electronica

Mots de bilhet de quela categoria

 • La Fire pren color

  , per  Caillon Dorriotz

  Amazon ven d’anonciar quauquas noveutats per sa tauleta Kindle Fire. Segur quò es gràcias aus primiers rais de solelh primaverau, vei-la-quí que pren color. Magenta, blau o irange, la Fire es presta per l’estiu!
  "Fire es la tauleta d’Amazon que las vendas son estadas, dempuei son lançament, las mai (...)

 • Lo DRM, qu’es aquò?

  , per  Caillon Dorriotz

  Avetz segurament auvit parlar de DRM, benleu sens saubre vertadierament çò quò es. "DRM" es la sigla de Digital Rights Management o Gestion daus Drechs Numerics en occitan. S’agís de poder controlar l’utilizacion d’una òbra numerica. Lo terme designa mai que mai los dispositius logiciaus que permetan (...)

 • Surtida oficiala per Kindle Oasis

  , per  Caillon Dorriotz

  La novela es arribada dins la matinada e confirma la rumor que vos ne parlavam ueimatin: Amazon surtirà Oasis, son noveu modele de Kindle, lo 27 d’abriu. A l’ora d’aura es disponible en precomanda.
  Las caracteristicas principalas anonciadas son aquí: mai leugier (131g) e mai fin (3,4 mm), Kindle (...)

 • Un Oasis de lectura per Amazon

  , per  Caillon Dorriotz

  L’informacion nos ven de China: la novela legidoira d’Amazon s’apelariá Oasis. Seriá mai leugiera e mai fina que los precedents modeles, emb un ecran de 300 ppi emb 60% de LED en mai per lo retroesclairatge. Una de las innovacions seriá l’estug que permetriá la recharja de la bateriá. Mas ren de plan (...)

 • L’usança mixta daus libres electronic e papier se confirma

  , per  Caillon Dorriotz

  Lo barometre 2016 de la lectura electronica en França ven de surtir. Nos balha tres tendéncias essencialas de queu merchat especific.
  Los lectors de libres electronics son un pauc mai nombrós
  Lo nombre de lectors de libres electronics aumenta leugierament ujan (2% de mai), çò que confirma la (...)